Voeding rondom de zwangerschap


Door de juiste voeding te nemen gedurende de zwangerschap (en bij het geven van borstvoeding) is de kans minder groot op het krijgen van kwaaltjes en ongemakken, zoals brandend maagzuur, maag-darmklachten, vermoeidheid, eetbuien, blaasontstekingen, vergeetachtigheid, botontkalking en postnatale depressie.
Daarnaast is een gezonde voeding belangrijk, omdat stoffen gedeeltelijk of in het geheel worden doorgelaten tot de placenta en invloed hebben op de gezondheid van het kind.
Eten voor 2 is niet nodig, maar een te lage hoeveelheid calorieën en voedingsstoffen binnenkrijgen en afvallen is niet gewenst tijdens de zwangerschap. Door de juiste balans is het wel mogelijk om niet te veel aan te komen.

In de eerste drie maanden van de zwangerschap, worden voedingsstoffen beter opgenomen en opgeslagen door het lichaam met als doel een reserve aan te leggen voor de verdere zwangerschap. Hierdoor zijn er in deze periode niet veel extra voedingstoffen nodig, behalve vitamine D en foliumzuur zijn belangrijk om extra te nemen in de vorm van een supplement.

Na de eerste drie maanden, is de behoefte aan bijvoorbeeld calcium & eiwitten verhoogd vanwege de bot- en weefselopbouw van de baby. Ook tijdens een periode van borstvoeding ligt de behoefte aan voedingsstoffen hoger. Als hier niet aan wordt voldaan, kan dit leiden tot tekorten in de moedermelk of bij de moeder zelf. Gezonde voeding op maat is dus van groot belang voor de gezondheid van moeder en kind.

Puur verloskunde
In samenwerking met Puur Verloskunde, Sprang-Capelle & Kaatsheuvel.
Het team bestaat uit drie enthousiaste verloskundigen die staan voor persoonlijke aandacht en deskundigheid gedurende deze bijzondere periode. Al ruim twaalf jaar zijn zij werkzaam als verloskundigen in deze regio.

Hoofdlocatie
Peperstraat 22
5171 EC Kaatsheuvel

Dependance
Achter de Hoven 2C
5161 BT Sprang Capelle

T 0416-531540
F 0416-531541
E info@puur-verloskunde.nl