Tarieven

 


Vergoedingen Diëtist 2021

Per jaar vergoedt iedere basisverzekering 180 minuten voor dieetadvisering van een diëtist (ingeschreven in het kwaliteitsregister paramedici). Kinderen tot en met 18 jaar betalen geen eigen risico. In aanvullende pakketten zit vaak nog extra vergoeding.


Vergoeding bij Diabetes, Hart- en Vaatziekten, en COPD

Bij diabetes, hoge bloeddruk, hoog cholesterol of COPD kan de huisarts of praktijkondersteuner u ook via het samenwerkingsverband (de ketenzorg) doorsturen. In dit geval betaalt u geen eigen risico.


Vergoedingen Gewichtsconsulent 2021

Vergoeding voor een gewichtsconsulent zit ook vaak in extra pakketten, onder preventie. Dit gaat niet van het eigen risico af.
Voor een overzicht van vergoeding voor een Gewichtsconsulent of Diëtist, zie; VERGOEDINGEN MEEST GEKOZEN ZORGVERZEKERINGEN
Staat uw zorgverzekeringspakket hier niet bij? Neem gerust contact met mij op; ik check vrijblijvend de vergoedingen in uw zorgpolis.


Directe Toegankelijkheid

Bij een groot aantal zorgverzekeraars is een verwijsbrief van een van huisarts, bedrijfsarts of specialist niet meer nodig.
Er zijn een aantal zorgverzekeraars waarbij de verwijsbrief nog wel nodig is. Dit zijn De Amersfoortse, CZ, Delta Lloyd, Ditzo, De Friesland, ONVZ en Stad Holland.
Aangezien dit elk jaar wijzigt is het goed wanneer u dit zelf navraagt bij uw zorgverzekeraar.