Gezonde havercake met appel en kaneel



Gezond bakken met havermout!
Vezel in haver draagt bij aan betere cholesterolwaarden.
Wat je eet kan invloed hebben op de kans op hart- en vaatziekten. Een analyse van verschillende bestaande onderzoeken laat zien dat het eten van een bepaa...lde vezel in haver, beta-glucan, het cholesterolgehalte verlaagt. Een verlaging van het cholesterolgehalte in het bloed vermindert je kans op hart- en vaatziekten.

Daarom een lekker recept van havermout, appel en kaneel voor een verantwoord tussendoortje!

Ingrediënten voor +- 8 porties:
150 gr havermout
2 eieren
2 grote appels
2 el neutrale olie
2 tl kaneel
Snuf zout
Evt. een beetje honing of zoetstof naar smaak

Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Mix de havermout samen met de eieren glad. Voeg vervolgens de olie toe.
Rasp de appelen fijn en meng dit door het havermoutmengsel.
Voeg een snuf zout en de kaneel toe en meng het nog even goed door elkaar.
Doe het mengsel in een siliconen bakvorm of gebruik een ovenschaal (gebruik in dit geval bakpapier).
Na 50 minuten is de cake klaar. Smullen maar!