Amandel-dadelcake



Ben je op zoek naar een lekkere, verantwoorde traktatie voor bij de koffie.
Gegarandeerd succes met deze cake laag in koolhydraten en vol met vezels!

Ingrediënten
200 g ontpitte dadels, fijngehakt
30 g boter
1 tl zout
250 ml kokend water
15 g zoetstofpoeder (bijv. Stevia) of 150 gram rietsuiker
2 eieren
225 g volkorenmeel
50 g havervlokken
2 tl bakpoeder
1½ tl kaneelpoeder
snufje zout
125 g amandelen (kan ook met andere noten), fijngehakt

Bereidingswijze
Doe de fijngehakte dadels samen met de boter en het zout in een kom. Giet er kokend water over en roer tot de boter is gesmolten. Zet opzij om af te koelen.
Verwarm de oven voor op 180 °C. Vet een ronde cakevorm met een diameter van 18 cm in en bedek de bodem met bakpapier.
Doe de zoetstof en de eieren in een grote kom en klop ze goed door elkaar. Voeg het afgekoelde dadelmengsel toe en zeef er de bloem, het bakpoeder, de gemengde kruiden en het zout boven.
Voeg de amandelen toe en roer tot alles goed is gemengd.
Giet het mengsel in de bakvorm en strijk het glad. Bak de cake tot hij goed is gerezen, mooi bruin is en een vleespen die u in het midden steekt, er schoon weer uit komt. Dit duurt ongeveer 1-1¼ uur.
Leg de cake op een rooster en laat hem afkoelen. Als u hem inpakt in folie of in een luchtdichte doos bewaart, is hij tot 5 dagen houdbaar.

Tips!
Vervang de amandelen door andere noten, zoals walnoten, pecannoten of hazelnoten.
Vervang een deel of alle dadels door ander gedroogd fruit.